Je snadná a zdravá. A nejen to. Cizrnová polévka je moc dobrá a byla by škoda ji nevyzkoušet, nebo si ji nedopřát mnohem častěji. Zkuste polévku z cizrn.
Potřebný čas: 90 minut
Počet porcí: 4
Ingredience receptu
- 1 kuřecí nebo krutí prso (cca 200 g)
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička sladké papriky
- 2 bobkové listy
- 0,5 l zeleninového vývaru nebo horké vody
- 2 plechovky cizrny
- 1 plechovka krájených rajčat
- 2 lžíce nasekané petrželky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Jak na to
V kastrolku na olivovém oleji necháme zpěnit najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené maso a zprudka opečeme. Jakmile je maso opečené, přidáme nahrubo nasekaný česnek, sladkou papriku a bobkové listy. Promícháme a za stálého míchání smažíme asi 2 minuty.
Základ zalijeme asi půl litrem zeleninového vývaru, přidáme slitou cizrnu a konzervu nakrájených rajčat. Jemně promícháme, přivedeme k varu a necháme vařit na mírném ohni přibližně 30 minut. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Na závěr přidáme nasekanou petrželku.
Pokud by byla polévka příliš hustá, můžeme ji podle potřeby přidat ještě vývar nebo vodu.