Nepodceňujte chuť a využití květáku. Zkuste tento lahodný květákový salát, který si samozřejmě můžete podle své chuti ještě jakkoliv vylepšit.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2 – 4
Ingredience na salát z květáku
- 1 květák (cca 400 g)
- 2 jarní cibulky
- 2 vejce
- 2 lžíce jablečného octa (nejlépe domácího)
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 špetka cukru
- sůl
- mletý pepř
- 1 špetka nastrouhaného zázvoru
Jak na to
Květák si rozdělíme na jednotlivé menší růžičky a uvaříme cca 10 minut ve slané vodě do poloměkka (spíše měkký).
Cibulky si nakrájíme na jemno a zchladlé vejce, uvařené na tvrdo, najemno nasekáme nebo nastrouháme.
Jablečný ocet smícháme s olejem, cukrem, solí a čerstvě mletým pepřem. Promíchané růžičky květáku s cibulkou touto zálivkou zakapeme.
Před podáváním salátu z květáku posypeme připraveným nasekaným vejcem a nastrouhaným zázvorem.
Květákový salát
Odkazy