Připravte si pro změnu výborné pečené květákové karbanátky místo klasických smažených z mletého masa. Budete koukat, jak jsou dobré. A navíc zdravější!


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na pečené květákové karbanátky

  • 1 květák
  • 150 g šunkového salámu / uzeniny v celku
  • 2 vejce
  • cca 5 lžic polohrubé mouky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • strouhanka podle potřeby

Jak na to

Očištěný a opláchnutý květák dáme do osolené vroucí vody a téměř do měkka vaříme cca 7 minut. Uvařený květák necháme vychladnout a nastrouháme na drobno.

Nastrouhaný květák v míse promícháme s dobrým šunkovým salámem nebo jinou uzeninou nakrájenou na kostičky (ale nemusí být), vejci a polohrubou moukou (podle potřeby). Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a dostatečně promícháme.

Tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a skládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do předem vyhřáté trouby 200 °C, pečeme 15 minut, pak otočíme a dopečeme cca dalších 7 minut.

Pečené květákové karbanátky podáváme například s vařenými bramborami.

Podobné recepty

Pečené květákové karbanátky
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *