Připravte si pro změnu výborné pečené květákové karbanátky místo klasických smažených z mletého masa. Budete koukat, jak jsou dobré. A navíc zdravější!
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na pečené květákové karbanátky
- 1 květák
- 150 g šunkového salámu / uzeniny v celku
- 2 vejce
- cca 5 lžic polohrubé mouky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 špetka muškátového oříšku
- strouhanka podle potřeby
Jak na to
Očištěný a opláchnutý květák dáme do osolené vroucí vody a téměř do měkka vaříme cca 7 minut. Uvařený květák necháme vychladnout a nastrouháme na drobno.
Nastrouhaný květák v míse promícháme s dobrým šunkovým salámem nebo jinou uzeninou nakrájenou na kostičky (ale nemusí být), vejci a polohrubou moukou (podle potřeby). Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku a dostatečně promícháme.
Tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a skládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do předem vyhřáté trouby 200 °C, pečeme 15 minut, pak otočíme a dopečeme cca dalších 7 minut.
Pečené květákové karbanátky podáváme například s vařenými bramborami.