Máte rádi zdravou výživu? Pohanková polévka je snadná na přípravu, chutná a k tomu zdravá. Pohanka posiluje imunitu a má příznivý vliv také na detoxikaci.
Potřebný čas: 55 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na pohankovou polévku
- 100 g pohanky
- sůl
- 3 brambory
- 1 petržel
- 1 mrkev
- 2 jarní cibulky případně cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 l zeleninového vývaru
Jak na to
V kastrolu přivedeme k varu cca 200 ml (menší hrnek) osolené vody. Propláchneme pohanku a zhruba 3 minuty ji povaříme. Potom kastrol zakryjeme pokličkou a dáme stranou cca na 30 minut dojít.
Brambory oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Petržel i mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky, kolečka, nebo půlkolečka – podle chuti. Cibulky opláchneme, bílou část cibulek odkrojíme, dáme stranou a nať nadrobno nakrájíme.
V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm bílé části cibulek. Pak přilijeme vývar a přivedeme k varu. Následně vložíme nakrájenou zeleninu a necháme vařit doměkka.
Když je zelenina měkká, přidáme pohanku a nakrájenou cibulovou nať. Chvíli provaříme a dochutíme solí.