Vyzkoušejte pohankové palačinky s fazolovou náplní, které se hodí k jakékoliv příležitosti a chutnají vážně dobře. Navíc jsou výživné a pohanka je zdravá.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2
Ingredience na pohankové palačinky s fazolovou náplní
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- 3 lžíce pohankové mouky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžička oleje
- 50 g červených fazolí v plechovce nebo uvařených
- 2 stroužky česneku
- 100 g tvrdého sýru na plátky (Gouda, Eidam)
Jak na to
Rozšleháme si vejce s mlékem a moukou. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme cca lžičku oleje.
Fazolovou náplň připravíme tak, že sterilované fazole rozmixujeme s nakrájeným nebo prolisovaným česnekem. Podle chuti okořeníme. Fazole si také můžeme přes noc namočit a uvařit do měkka místo sterilovaných.
Pánev potřenou olejem rozpálíme, nalijeme těsto a usmažíme palačinky.
Na hotové pohankové palačinky položíme plátky tvrdého sýru, natřeme fazolovou pastu a zarolujeme. Hotovo. Můžeme podávat například se zeleninovým salátem.
Pohankové palačinky s fazolovou náplní
Odkazy