Zdravá pohanková pomazánka je vynikající například na svačinku s čerstvým chlebem nebo francouzskou bagetou. Zkuste tuto lahodnou pomazánku.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 6
Ingredience na pohankovou pomazánku
- 150 g pohanky
- 1 vejce
- 2 šalotky nebo 1/2 cibule
- 1 lžička dijonské hořčice
- 200 ml zakysané smetany
- sůl
- mletý pepř
Jak na to
Pohanku propláchneme, nasypeme do menšího kastrolu a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a necháme krátce povařit (do poloměkka). Následně ji necháme dojít pod pokličkou. Jakmile je pohanka hotová, necháme vychladnout.
Mezitím si nasekáme vejce uvařené na tvrdo a šalotku nakrájíme na jemno. Obě ingredience dáme do misky a přidáme vychladlou pohanku. Lehce vše promícháme, přidáme hořčici, zakysanou smetanu a podle chuti osolíme a opepříme. Vše promícháme a dáme do ledničky.
Vychlazenou pohankovou pomazánku mažeme na plátky pečiva. Podáváme s plátky rajčat a nakrájenou salátovou okurkou.