Když potřebujete spotřebovat vajíčka, zvláště na Velikonoce, recept na tuto pomazánku se vždy hodí. Vajíčková pomazánka je vynikající s čerstvým chlebem.


Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 4 vejce
  • 1 mrkev
  • 1 kelímek bílého jogurtu (150 ml)
  • 1 lžička hořčice
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • petrželka
  • pažitka

Jak na to

Vychládlé vejce uvařené na tvrdo oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme na hrubém strouhadle. Mrkev nastrouháme nahrubo a dáme i s vejci do misky.

Přidáme bílý jogurt a hořčici, jemně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Hotovou vajíčkovou pomazánku dáme odležet do chladu a podáváme s čerstvým pečivem. Na chuť i na ozdobu použijeme nasekanou petrželku nebo pažitku.

Vajíčková pomazánka
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *