Pro milovníky houbové chuti na všechny způsoby je zde vepřová plec na houbách. Jednoduchý recept, který si díky sušeným houbám můžete udělat po celý rok.


Potřebný čas: 80 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na vepřovou plec

  • 500 g vepřové plece
  • 2 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • drcený kmín
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 – 2 hrsti sušených hub (čerstvé houby)
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 3 lžíce hladké mouky

Jak na to

Vepřové maso nakrájíme na kostky, případně ještě očistíme od přebytečných blan a tuku.

Rozpustíme na pánvi sádlo, přidáme masa nakrájené na kostky, nahrubo nakrájenou cibuli a maso orestujeme dozlatova. Přidáme drcený kmín, sůl a čerstvě mletý pepř.

Připravené houby si provaříme v hrnci zhruba v 0,5 l vody ve vedlejším hrnci – uděláme houbový vývar.

K dozlatova orestovanému a ochucenému masu přilijeme litr vody a dusíme doměkka zhruba hodinu. Když je maso měkké a voda skoro vyvařená, přilijeme hotový houbový vývar i s houbami a cca 10 minut provaříme.

Nakonec přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, a cca 5 minut povaříme. Nakonec můžeme přidat ještě plátek másla.

Vepřová plec na houbách se může podávat například s houskovým či karlovarským knedlíkem, nebo s bramborami.

Vepřová plec na houbách
Odkazy
Štítky:                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *