Jednoduchá, výživná a chutná ovesná kaše vás dobře zasytí na snídani či svačinu. Můžete si ji udělat také s ovocem a dochutit třeba skořicí, nebo kakaem.
Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 2
Ingredience na ovesnou kaši
- 1 šálek ovesných vloček
- 2 a půl šálku mléka
- 1 špetka soli
Jak na to
Ovesné vločky zalijeme půl hodiny až hodinu před vařením mlékem. Takto se nám kaše z ovesných vloček uvaří rychleji a bude taková “jemnější”.
Vločky s mlékem, nejlépe v hrnci se silnějším dnem, dáme na sporák, přidáme špetku soli, a jak začne směs vloček vařit, povaříme je za stálého míchání cca 7 – 10 minut.
Hotovou ovesnou kaši můžeme podávat teplou i studenou, posypanou skořicí, nebo kakaem či Grankem, případně s oblíbeným ovocem. Pokud podáváme teplou, můžeme do kaše přidat také plátek másla.
Ovesná kaše
Odkazy