O tom, že je hlíva ústřičná zdravá, není pochyb. Avšak o tom, že tato dršťková polévka z hlívy ústřičné je skutečně dršťková… Bez ohledu na to je skvělá! Potřebný čas:45 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 400 – 500 g
Krémová houbová polévka
Pro milovníky hub je zde vynikající krémová houbová polévka. Pokud máte čerstvé houby, pak rozhodně neváhejte a dopřejte si tuto sezónní delikatesu. Potřebný čas: 90 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 3 plátky másla 1 menší cibule 350 – 400
Houbový kuba
Vynikající houbový kuba (nebo také jako černý kuba) je známý a tradiční recept české kuchyně, který musí znát každý milovník hub. Máte-li houby, neváhejte! Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 500 g krup (velké ječné kroupy) olivový
Houbová omáčka
Sezónní záležitost, nepočítáme-li se sušenými houbami. Vynikající houbová omáčka bez zbytečné mouky, která by vám mohla na 99% chutnat. Zkuste tento recept. Potřebný čas: 50 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 1 plátek másla 1 lžíce oleje 1 cibule 600
Kulajda
Pravá jihočeská kulajda patří právem do poctivé české kuchyně. Jedinou slabinou je nutnost čerstvých hub, takže se jedná o tak trochu sezónní delikatesu. Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 1 hrst čerstvých hub (křemenáče, lišky, suchohřiby) 6