Vlastně jsou dva způsoby, jak si dopřát kynutý makový závin. Buď si ho koupíte, a vlastně proč ne, nebo si uděláte poctivý domácí, který nemá chybu. Potřebný čas: 65 minut + cca hodina kynutí Počet porcí: – Ingredience na kynutý
Jablečný štrúdl
Závin z jablek, neboli jablečný štrúdl je tradiční moučník z jablek, který já osobně jím nejraději ještě teplý. Zkuste ho z listového těsta vlastní výroby. Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: – Ingredience na jablečný štrúdl Listové těsto (~500 g)
Tvarohový závin
Pokud máte chuť na opravdu dobrý tvarohový závin, nezbývá nic jiného, než si ho udělat sami, nebo si ho nechat upéct třeba manželkou podle tohoto receptu. Potřebný čas: cca 45 minut + kynutí Počet porcí: 4 Ingredience na tvarohový závin
Jablečný závin z listového těsta
Upečte si klasický, ale vynikající jablečný závin z listového těsta (neboli štrúdl). Listové těsto můžete použít buď domácí z receptu, nebo kupované. Potřebný čas: 10 minut Počet porcí: – Ingredience na jablečný závin z listového těsta Listové těsto 300 g