Výborné česnekové krutony, které si můžete jednoduše udělat i dopředu. Skvěle se hodí nejen do polévky, ale třeba i do římského salátu a dalších pokrmů.


Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí:


Ingredience na česnekové krutony

  • 3 – 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • bazalka
  • 75 g másla
  • 10 plátků bílého toastového chleba

Jak na to

Stroužky česneku utřeme se solí a pepřem dohladka. Přidáme na drobno nasekanou petrželku, bazalku a se změklým máslem vše dohromady ušleháme.

Jednotlivé plátky bílého toastového chleba potřeme připravenou ušlehanou, máslovou směsí a nakrájíme na malé kostičky, které pečeme rozložené na plechu (namazanou stranou nahoru) s pečícím papírem cca 10 minut při 220 °C. Zhruba po 5 minutách krutony promícháme, aby se nepřipalovaly, a pečeme je dozlatova.

Hotové česnekové krutony se skvěle hodí do salátu či polévky a můžeme si je připravit klidně i den dopředu. Dobře se mlsají také samotné krutony a velice rychle mizí.

Česnekové krutony
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *