Květákový salát

Nepodceňujte chuť a využití květáku. Zkuste tento lahodný květákový salát, který si samozřejmě můžete podle své chuti ještě jakkoliv vylepšit.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2 – 4


Ingredience na salát z květáku

  • 1 květák (cca 400 g)
  • 2 jarní cibulky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce jablečného octa (nejlépe domácího)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka cukru
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 špetka nastrouhaného zázvoru

Jak na to

Květák si rozdělíme na jednotlivé menší růžičky a uvaříme cca 10 minut ve slané vodě do poloměkka (spíše měkký).

Cibulky si nakrájíme na jemno a zchladlé vejce, uvařené na tvrdo, najemno nasekáme nebo nastrouháme.

Jablečný ocet smícháme s olejem, cukrem, solí a čerstvě mletým pepřem. Promíchané růžičky květáku s cibulkou touto zálivkou zakapeme.

Před podáváním salátu z květáku posypeme připraveným nasekaným vejcem a nastrouhaným zázvorem.