Tato česneková polévka s rajčaty je opravdu výborná, přesto zastáncům klasické česnečky nemusí být po chuti. Vyzkoušejte ji také s česnekovými krutony.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na česnekovou polévku
- 4 zralá rajčata
 - olivový olej
 - 6 stroužků česneku
 - 1 lžíce celého kmínu
 - 3 vejce
 - 100 g tvrdého sýru (Gouda, Čedar)
 - sůl
 - mletý pepř
 - 1 l masového vývaru nebo vody
 
Jak na to
Rajčata opláchneme, špičkou nože slupku nařízneme do malého křížku a hrnci je zalijeme vařící vodou. Zakryjte poklicí a necháme je cca 5 minut stát. Spařená rajčata vytáhneme, oloupeme slupku a nakrájíme je na malé kousky.
Rozehřejeme si pánev a na troše olivového oleje rajčata s najemno nasekaným česnekem a kmínem osmahneme.
Změklá rajčata zalijte horkým vývarem nebo vodou a zhruba 15 minut je na mírném plameni povaříme.
V hrnku rozšleháme vejce s nastrouhaným tvrdým sýrem a přes vidličku nalijeme do odstavené polévky. Podle chuti ještě osolíme a opepříme. Česneková polévka s rajčaty je výborná s domácími česnekovými krutony.
