Tato česneková polévka s rajčaty je opravdu výborná, přesto zastáncům klasické česnečky nemusí být po chuti. Vyzkoušejte ji také s česnekovými krutony.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na česnekovou polévku
- 4 zralá rajčata
- olivový olej
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce celého kmínu
- 3 vejce
- 100 g tvrdého sýru (Gouda, Čedar)
- sůl
- mletý pepř
- 1 l masového vývaru nebo vody
Jak na to
Rajčata opláchneme, špičkou nože slupku nařízneme do malého křížku a hrnci je zalijeme vařící vodou. Zakryjte poklicí a necháme je cca 5 minut stát. Spařená rajčata vytáhneme, oloupeme slupku a nakrájíme je na malé kousky.
Rozehřejeme si pánev a na troše olivového oleje rajčata s najemno nasekaným česnekem a kmínem osmahneme.
Změklá rajčata zalijte horkým vývarem nebo vodou a zhruba 15 minut je na mírném plameni povaříme.
V hrnku rozšleháme vejce s nastrouhaným tvrdým sýrem a přes vidličku nalijeme do odstavené polévky. Podle chuti ještě osolíme a opepříme. Česneková polévka s rajčaty je výborná s domácími česnekovými krutony.