Velice jednoduchá a zdravá cizrnová kaše je vydatným pokrmem pro děti i dospělé. Zkuste tento prostý recept a udělejte si kaši třeba s kouskem uzeniny.
Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 2
Ingredience na cizrnovou kaši
- 400 g cizrny
- 1 velká cibule
- 100 ml mléka nebo smetany na vaření
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 cm plátek másla
- 2 lžíce olivového oleje
Jak na to
Cizrnu namočíme do vlažné vody den předem. Druhý den vodu slijeme a v čerstvé vodě cizrnu uvaříme doměkka (cca 45 minut).
Než se cizrna uvaří, na rozehřátém olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dorůžova.
Uvařenou cizrnu téměř scedíme – pro jistotu můžeme dát trochu vody stranou na případné zředění. Trochu vody si necháme. Přidáme máslo, teplé mléko a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Pokud je cizrnová kaše příliš hustá, přidáme trochu mléka nebo vody z vaření.
Podle chuti kaši z cizrny osolíme a opepříme a vmícháme osmaženou cibulku.
Cizrnová kaše
Odkazy