Dušená kapusta je vynikající s pečeným i vařeným masem, spolu s bramborami, nebo třeba bramborovým knedlíkem. Kapusta má navíc dostatek užitečné vlákniny.
Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na dušenou kapustu
- 1 středně velká hlávka kapusty
- vývar z kapusty
- kousek másla
- 1 lžička olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Jak na to
Kapustu rozpůlíme nebo rozčtvrtíme a omyjeme. Nakrájíme na nudličky, které dáme do většího hrnce s osolenou vařící vodou a vaříme cca 10 minut. Kapustu scedíme, ale vývar z ni necháme.
Ve větší pánvi na kousku másla a lžičce oleje osmahneme na jemno nasekanou cibuli. Po několika minutách přidáme rozmačkaný česnek a osmahneme několik dalších minut. Přidáme scezenou kapustu, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem z kapusty.
Dušenou kapustu můžeme podávat jako přílohu k masu s bramborami.
Dušená kapusta
Odkazy