Udělejte si tyto, o něco dietnější karbanátky z ovesných vloček. Kdyby vám připadaly přece jen moc zženštilé, můžete přidat podle chuti dobrou uzeninu.


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na ovesné karbanátky

Karbanátky

  • 200 g ovesných vloček
  • 1 plátek másla
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý kmín
  • majoránka
  • mletý pepř
  • petrželová nať
  • uzenina podle chuti
  • strouhanka podle potřeby

Na obalení

  • 1 vejce
  • strouhanka

Jak na to

Ovesné vločky si předem alespoň dvě hodiny namočíme, případně přes noc. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na kousku másla a přidáme ke scezeným ovesným vločkám. Promícháme a přidáme vejce, utřený česnek se solí, kmín, promnutou majoránku, čerstvě mletý pepř, nasekanou petrželovou nať a vše rukama důkladně promícháme. Pokud je potřeba, přidáme trochu strouhanky pro dohuštění. Podle chuti můžeme přidat také na kostičky nakrájenou uzeninu.

Z připravené hmoty tvoříme menší ovesné karbanátky, které obalujeme v rozšlehaném vejci a strouhance. Z obou stran je smažíme na oleji dozlatova.

Podobné recepty

Karbanátky z ovesných vloček
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *