Udělejte si tyto, o něco dietnější karbanátky z ovesných vloček. Kdyby vám připadaly přece jen moc zženštilé, můžete přidat podle chuti dobrou uzeninu.
Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na ovesné karbanátky
Karbanátky
- 200 g ovesných vloček
- 1 plátek másla
- 1 cibule
- 1 vejce
- 1 – 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý kmín
- majoránka
- mletý pepř
- petrželová nať
- uzenina podle chuti
- strouhanka podle potřeby
Na obalení
- 1 vejce
- strouhanka
Jak na to
Ovesné vločky si předem alespoň dvě hodiny namočíme, případně přes noc. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na kousku másla a přidáme ke scezeným ovesným vločkám. Promícháme a přidáme vejce, utřený česnek se solí, kmín, promnutou majoránku, čerstvě mletý pepř, nasekanou petrželovou nať a vše rukama důkladně promícháme. Pokud je potřeba, přidáme trochu strouhanky pro dohuštění. Podle chuti můžeme přidat také na kostičky nakrájenou uzeninu.
Z připravené hmoty tvoříme menší ovesné karbanátky, které obalujeme v rozšlehaném vejci a strouhance. Z obou stran je smažíme na oleji dozlatova.