Připravte si klidně i do zásoby křen s jablky, který se skvěle hodí k pečenému masu a uzenině. Domácí jablečný křen můžete sterilovat a udělat si zásobu. Potřebný čas: 30 minut Počet porcí: – Ingredience na jablečný křen 200 g
Citronová marmeláda
Pokud vám nevadí také něco kyselejšího, pak vás tato osvěžující a trochu exotická citronová marmeláda nadchne. Vynikající je s pečivem i do moučníků. Potřebný čas: 60 minut + odležení Počet porcí: cca 3 sklenice o objemu 150 ml Ingredience na
Meruňkový džem
Co lepšího na snídani, než čerstvé pečivo, kousek másla a domácí meruňkový džem? Udělejte si domácí džem podle základního receptu, který nemá konkurenci. Potřebný čas: 40 minut (podle množství + proslazení přes noc) Počet porcí: – Ingredience na meruňkový džem
Třešňová marmeláda
Máte slabost pro marmeládu s čerstvým pečivem, chutnají vám třešně a preferujete domácí zásoby? Pak vám ve spíži nesmí chybět tato třešňová marmeláda. Potřebný čas: 50 minut + vypeckování třešní Počet porcí: – Ingredience na třešňovou marmeládu 750 g vypeckovaných
Švestková povidla
Není nad domácí výrobu z vlastních surovin. Máte k dispozici švestky? Pak neváhejte a udělejte si vlastní švestková povidla. Nejen v zimě se budou hodit! Potřebný čas:210 minut Počet porcí: 6 velkých sklenic Ingredience na švestková povidla 3 kg švestek
Rybízová marmeláda
Poctivá domácí rybízová marmeláda z červeného nebo černého rybízu je vynikající třeba na snídani s čerstvým pečivem. Hodí se ale také do rolád, dortů atd. Potřebný čas: 45 minut Počet porcí: – Ingredience receptu 1 kg červeného nebo černého rybízu