Ať už k omáčce, nebo čemukoliv jinému, nejlepší je bez pochyb poctivý domácí houskový knedlík. Potřebný čas: 120 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 500 g hrubé mouky 20 g droždí 1/2 lžičky cukru 1/2 lžičky soli 250 – 300
Mexická směs s kuřecím masem
Tato mexická směs s kuřecím masem je vynikající podávaná s načesnekovanou topinkou, do které se šťáva hezky nasaje. Potřebný čas: 30 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 500 g kuřecích prsou 1 červená paprika 1 plechovka rajčat v celku 1
Koprová omáčka
Koprová omáčka (koprovka) není snad nikomu cizí. Pokud patříte mezi její příznivce, zkuste ji třeba se ztraceným vejcem a novými bramborami se zálivkou. Potřebný čas: 90 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu Koprová omáčka 150 g másla 3 rovné lžíce
Vepřové kousky na smetaně
Vepřové kousky na smetaně z plece jsou vhodné na oběd i večeři. Nic speciálního, ale lahodné a snadné. Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 2 Ingredience receptu 300 g vepřové plece 3 stroužky česneku olivový olej 0,5 l vývaru 200
Špagety carbonara
Snadné, rychlé, chutné a syté špagety carbonara zná snad každý. Zvládnete je za chvíli k obědu či na večeři. Potřebný čas: 20 minut Počet porcí: 2 Ingredience receptu 120 g slaniny nebo pancetty v celku (asi 1 cm silný plátek)
Boloňská omáčka – Bolognese

Boloňskou omáčku využijete s libovolnými těstovinami. Připravte si vynikající lasagne bolonese, nebo boloňské špagety. Potřebný čas:60 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 1 větší cibule 1 střední mrkev 50 g másla 300 g rajčatového pyré 500 g mletého masa (hovězí,