Udělejte si tyto, o něco dietnější karbanátky z ovesných vloček. Kdyby vám připadaly přece jen moc zženštilé, můžete přidat podle chuti dobrou uzeninu. Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience na ovesné karbanátky Karbanátky 200 g ovesných vloček 1
Hrachová kaše
Klasický pokrm připravený z hrachu, který bychom měli jíst mnohem častěji kvůli luštěninám, které jsou zdravé. Hrachová kaše je navíc snadná a rychlá. Potřebný čas: 75 minut Počet porcí: 4 Ingredience na hrachovou kaši 500 g půleného žlutého hrachu 1
Chačapuri z listového těsta
Způsobů, jak udělat chačapuri, je mnoho. Zjednodušeně se jedná vždy o nějakou placku plněnou sýrem. Tento recept je na chačapuri z listového těsta. Potřebný čas: 30 minut Počet porcí: 10 kusů Ingredience na chačapuri 1 balení listového těsta / 500
Kuře Vindaloo
Kuřecí maso na tento způsob pochází z indické kuchyně a charakteristická je právě použitá směs koření. Kuře Vindaloo potěší příznivce pikantnější chuti. Potřebný čas: 50 minut + min. 4 hodiny marinování Počet porcí: 4 Ingredience na kuře Vindaloo Kuřecí maso
Šoulet
Stejně jako u mnoha jídel, i na šoulet se recepty liší. Jedná se o židovské jídlo, které se připravuje z luštěnin, jako jsou fazole, hrách či kroupy aj. Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: 4 Ingredience na šoulet 250 g
Smažený květák
Tak trochu květáková klasika, kterou zná každý. Mně osobně smažený květák moc chutná také za studena s čerstvým pečivem. Jinak ale s vařenými bramborami. Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience na smažený květák 1 květák 1 špetka kmínu
Zapečená polenta se zeleninou
Zapečená polenta se zeleninou se může podávat jako samotný pokrm, nebo ji můžete podávat také jako přílohu například k pečenému masu. Určitě vyzkoušejte. Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience na zapečenou polentu 250 g hladké kukuřičné mouky –
Pečený bůček
V podstatě základní recept na pečený bůček, neboli vepřový bok, který je vynikající například za studena s kyselou okurkou, cibulí a čerstvým chlebem. Potřebný čas: 1 hodina 45 minut Počet porcí: 4 Ingredience na pečený bůček 750 g bůčku, s
Kapustové závitky s rajčatovou omáčkou
Kapustové závitky plněné směsí mletého masa, pečené s rajčatovou omáčkou a podávané s vařenými bramborami jsou skvělou volbou na nedělní oběd i večeři. Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: 6 Ingredience na kapustové závitky Závitky 1 hlávka kapusty (12 velkých
Kroupové rizoto
Pro všechny příznivce rizota je zde recept na trochu jiné, než z rýže a to na kroupové rizoto. Vyzkoušejte tento zdravý a dietní recept s kroupami. Potřebný čas: 50 minut Počet porcí: 2 Ingredience na kroupové rizoto 2 kuřecí prsíčka