Bramborové špecle jsou vynikající bramborovou přílohou k dušenému masu s omáčkou, nebo třeba jen tak samotné se sýrovou omáčkou. Vyzkoušejte tento recept. Potřebný čas: 20 minut Počet porcí: 4 Ingredience na bramborové špecle 350 g brambor (varný typ C) 3
Jáhlová polévka
Jáhly obsahují minerální látky, vlákninu a vitamíny skupiny B. Tato jáhlová polévka je jeden ze způsobů, jak si ze zdravých jáhel něco dobrého uvařit. Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 4 – 6 Ingredience na jáhlovou polévku 70 g jáhel
Ovesná kaše
Jednoduchá, výživná a chutná ovesná kaše vás dobře zasytí na snídani či svačinu. Můžete si ji udělat také s ovocem a dochutit třeba skořicí, nebo kakaem. Potřebný čas: 20 minut Počet porcí: 2 Ingredience na ovesnou kaši 1 šálek ovesných
Česneková polévka s rajčaty
Tato česneková polévka s rajčaty je opravdu výborná, přesto zastáncům klasické česnečky nemusí být po chuti. Vyzkoušejte ji také s česnekovými krutony. Potřebný čas: 30 minut Počet porcí: 4 Ingredience na česnekovou polévku 4 zralá rajčata olivový olej 6 stroužků
Zelná polévka z kysaného zelí
Zdravá a snadná zelná polévka z kysaného zelí je samozřejmě nejlepší z domácího kysaného zelí, které si také můžete sami udělat. Vyzkoušejte tuto polévku. Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: 8 – 10 Ingredience na zelnou polévku 2 lžíce oleje
Bulgur s kuřecím masem
Snadný, rychlý a dietní recept na bulgur s kuřecím masem a čerstvou nebo mraženou zeleninou podle své chuti, kterou ale můžeme klidně i vynechat. Zkuste! Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 2 Ingredience na bulgur s kuřecím masem 150 g
Domácí špecle
Spätzle neboli špecle jsou v podstatě zavařené noky, které se dají použít jako základ jiného pokrmu, nebo jako příloha. Vyzkoušejte domácí špecle i vy. Potřebný čas: 20 minut Počet porcí: 4 Ingredience na špecle 400 g hladké mouky 4 vejce
Hrachová polévka
O tom, že jsou luštěniny, včetně samotného hrachu zdravé, není pochyb. Hrachová polévka s uzeninou dle libosti je chutná a výživná. Vařte ji častěji. Potřebný čas: 50 minut Počet porcí: 4 Ingredience na hrachovou polévku 500 g půleného žlutého hrachu
Hrachová kaše
Klasický pokrm připravený z hrachu, který bychom měli jíst mnohem častěji kvůli luštěninám, které jsou zdravé. Hrachová kaše je navíc snadná a rychlá. Potřebný čas: 75 minut Počet porcí: 4 Ingredience na hrachovou kaši 500 g půleného žlutého hrachu 1
Jáhlové knedlíky
Z jáhel se toho dá udělat víc, než jste si možná mysleli. Tak třeba tyto jáhlové knedlíky, případně knedličky nebo noky, které se dají také plnit. Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience na jáhlové knedlíky 1 hrnek jáhel