Kromě rýžového je vynikající také jáhlový nákyp s tvarohem a ovocem. Zkuste tento ověřený recept na sladký pokrm z jáhel, který bude chutnat i dětem. Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: 2 Ingredience na jáhlový nákyp 100 g jáhel 125
Šoulet
Stejně jako u mnoha jídel, i na šoulet se recepty liší. Jedná se o židovské jídlo, které se připravuje z luštěnin, jako jsou fazole, hrách či kroupy aj. Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: 4 Ingredience na šoulet 250 g
Zapečená polenta se zeleninou
Zapečená polenta se zeleninou se může podávat jako samotný pokrm, nebo ji můžete podávat také jako přílohu například k pečenému masu. Určitě vyzkoušejte. Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience na zapečenou polentu 250 g hladké kukuřičné mouky –
Kapustové závitky s rajčatovou omáčkou
Kapustové závitky plněné směsí mletého masa, pečené s rajčatovou omáčkou a podávané s vařenými bramborami jsou skvělou volbou na nedělní oběd i večeři. Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: 6 Ingredience na kapustové závitky Závitky 1 hlávka kapusty (12 velkých
Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou
Výborný pokrm s lilkem, který bude chutnat také vašim dětem. Zkuste recept na zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou – budete koukat, jak rychle zmizí. Potřebný čas: 45 minut Počet porcí: 4 Ingredience na zapečený lilek 4 menší nebo 2
Zapečený chřest
Velice jednoduchý a chutný recept na zapečený chřest posypaný parmezánem. Můžete si dát jako hlavní jídlo, ale hodí se skvěle i jako příloha k masu. Potřebný čas: 30 minut Počet porcí: 2 – 4 Ingredience na zapečený chřest 12 kusů
Zapečený fenykl se sýrem a smetanou
Zapéct se dají i zajímavější věci, než jen brambory nebo těstoviny. Zkuste zapečený fenykl se sýrem a smetanou. Navíc fenykl má pozitivní zdravotní účinky. Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 4 Ingredience na zapečený fenykl 1 lžíce oleje 1 lžíce
Zapečená brokolice se slaninou
Brokolici stále mnoho lidí ještě nedoceňuje. Je zdravá a chutná na mnoho způsobů. Zapečená brokolice se slaninou je toho důkazem. Zkuste tento fajn recept. Potřebný čas: 55 minut Počet porcí: 4 Ingredience na zapečenou brokolici se slaninou 1 kg brokolice
Rýžový nákyp se švestkami
Klasický rýžový pokrm. Navíc nákyp můžete udělat opravdu s jakýmkoliv ovocem. Zkuste třeba rýžový nákyp se švestkami, meruňkami, jablky, nebo hruškami. Potřebný čas: 75 minut Počet porcí: 4 Ingredience na rýžový nákyp 350 g kulatozrnné rýže (Arborio) 0,8 – 1
Zapečené špagety se špenátem
Snadná a rychlá večeře z těstovin. Zapečené špagety se špenátem, balkánským sýrem a zalité smetanou jsou vhodné jak na oběd, tak i na skvělou večeři. Potřebný čas:30 minut Počet porcí: 4 Ingredience na zapečené špagety se špenátem 350 g špaget