Snadný, zdravý, vydatný a s možností různých variací. Takový je tento základní fazolový salát se zakysanou smetanou, který je i v této podobě vynikající. Potřebný čas: 75 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 250 g červených fazolí 1 lžíce tymiánu
Krémová houbová polévka
Pro milovníky hub je zde vynikající krémová houbová polévka. Pokud máte čerstvé houby, pak rozhodně neváhejte a dopřejte si tuto sezónní delikatesu. Potřebný čas: 90 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 3 plátky másla 1 menší cibule 350 – 400
Špagety po uhlířsku
Jedná se vlastně o takové špagety ala carbonara, jak si jistě všimnete. Špagety po uhlířsku jsou jednoduché, rychlé na přípravu a určitě si pochutnáte. Potřebný čas: 25 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 1 balení špaget (400 g) 4 vejce
Ztracené vejce
Pokud vaříte například kulajdu, nebo připravujete dobrý salát, udělejte k tomu ještě ztracené vejce, které je prostě nenahraditelné. Určitě se vám podaří. Potřebný čas: 15 minut Počet porcí: – Ingredience receptu čerstvá vejce (leží bokem na dně) voda 1 –
Bramborový guláš
Snadný a vydatný pokrm. Bramborový guláš je v podstatě téměř totožný s buřtgulášem. Čím lepší uzeninu ale použijete, tím bude samozřejmě výsledek lepší. Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 12 středně velkých brambor (cca 750 g, varný
Hovězí líčka na červeném víně
Opravdová dobrota, která si zaslouží vaši pozornost. Připravte si hovězí líčka na červeném víně právě podle tohoto receptu. Jsou skvělé s bramborovou kaší. Potřebný čas: 90 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 1 plátek másla olej 500 g hovězích líček
Chilli con carne
Připravte si doma chilli con carne – chuť amerického Texasu, nebo prostě jen chili – vynikající pikantní pokrm z mletého hovězího masa, chilli a zeleniny. Potřebný čas: 100 minut Počet porcí: 6 Ingredience receptu 2 cibule 2 stroužky česneku 2
Křenová omáčka s uzeným masem
Vynikající a jednoduchá křenová omáčka s uzeným masem a nejlépe domácím houskový knedlíkem nemá chybu. A právě proto zrovna čtete recept na tuto omáčku, že? Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 1 plátek másla 4 lžíce hladké
Játrové knedlíčky
Vylepšete polévku poctivou zavářkou. Udělejte si do ní domácí játrové knedlíčky, se kterými bude ještě lepší. Je to velice snadný recept, který stojí za to. Potřebný čas: 15 minut Počet porcí: – Ingredience receptu 150 g jater (drůbeží nebo vepřová)
Halušky s brynzou
Za skvělými haluškami nemusíte jen na Slovensko. Vynikající halušky s brynzou si můžete udělat i vy sami doma. Na kvalitě brynzy a špeku rozhodně nešetřete. Potřebný čas: 45 minut Počet porcí: 2 – 4 Ingredience receptu 300 g dobrého špeku