Vynikající, klasické výpečky z vepřové plece například s dušeným hlávkovým zelím a domácím houskovým, nebo bramborovým knedlíkem potěší každý hladový krk. Potřebný čas: 100 minut Počet porcí: 4 – 6 Ingredience na vepřové výpečky 750 g vepřové plece 1 velká
Kachna na medu a víně
Máte v plánu pohostit celou rodinu a udělat výtečný nedělní oběd? Kachna na medu a víně podávaná s dušeným zelím a knedlíkem rozhodně nikoho nezklame. Potřebný čas: 160 minut Počet porcí: 6 Ingredience na kachnu na medu a víně 1
Jablečná bábovka
Máte-li rádi jablka, nebo se jich vám nadměrně mnoho urodilo, tato jablečná bábovka vás určitě potěší po všech stránkách. Je navíc snadná a moc dobrá. Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: – Ingredience na jablečnou bábovku 180 g hladké mouky
Pštrosí vejce
Pštrosí vejce z mletého masa se dají jíst teplé i studené s chlebem a tento recept se dobře hodí také na Velikonoce, kdy se doma sejde mnoho vajec. Potřebný čas: 50 minut Počet porcí: 4 Ingredience na pštrosí vejce 500
Biskupský chlebíček
Tradiční biskupský chlebíček s kandovaným ovocem nemusíte péct jen na Vánoce, nebo Velikonoce, ale kdykoliv. A místo ovoce můžeme použít třeba ořechy. Potřebný čas: 55 minut Počet porcí: – Ingredience na biskupský chlebíček 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru
Velikonoční beránek
Tradiční velikonoční beránek by na Velikonoce rozhodně neměl doma chybět už jen kvůli dětem. Tento recept je pro formu o objemu 0,75 l a chutná dobře. Potřebný čas: 45 minut Počet porcí: – Ingredience na velikonočního beránka 2 vejce 120
Jidáše
Velikonoční jidáše jsou sladké pečivo z kynutého těsta, stáčející se do různých tvarů, které mají připomínat smrt Jidáše na provaze. Potírají se medem. Potřebný čas: 45 minut + kynutí Počet porcí: – Ingredience na velikonoční jidáše 250 ml mléka 100
Trhanec s jablky
Vynikající recept na trhanec s jablky. Pokud jste tuto tradiční sladkou dobrotu ještě neochutnali, napravte to! Kromě jablek můžeme použít i jiné ovoce. Potřebný čas: 30 minut Počet porcí: 4 Ingredience na trhanec s jablky 4 vejce 2 lžíce vanilkového
Mazanec
Nemusí to být pouze velikonoční mazanec. Tento tradiční bochánek ze sladkého kynutého těsta si doma můžete upéct kdykoliv a ne pouze na Bílou sobotu. Potřebný čas: 80 minut + kynutí Počet porcí: – Ingredience na mazanec 750 g polohrubé mouky
Rychlá kakaová buchta
Hrnková, snadná a rychlá kakaová buchta, která je navíc bez vajec a mléka. Zkuste tento skvělý recept a buchtu ještě vylepšete třeba kakaovou polevou. Potřebný čas: 25 minut Počet porcí: – Ingredience na kakaovou buchtu 1,5 hrnku polohrubé mouky 1