Delikátní citronová omáčka, kterou můžete využít třeba k lívancům nebo palačinkám, ale s malou obměnou i ke kuřecímu masu. Určitě tuto omáčku zkuste. Potřebný čas: 15 minut Počet porcí: 4 Ingredience na citronovou omáčku 125 ml citronové šťávy nastrouhaná kůra
Kroupová polévka
Kroupová polévka v zimě dobře zahřeje a dodá energii. Tato varianta je se zeleninovým vývarem a bez uzeného masa, takže o něco málo dietnější. Zkuste ji. Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: 4 – 6 Ingredience na kroupovou polévku 1
Halušky se zelím a slaninou
Halušky nemusíte dělat pouze s brynzou, ale můžete zkusit také jinou variantu. Dopřejte si tyto vynikající halušky se zelím a slaninou. Budete se olizovat! Potřebný čas: 45 minut Počet porcí: 4 Ingredience na halušky se zelím a slaninou 500 g
Rizoto s vepřovým masem
Jednoduché rizoto s vepřovým masem přijde vhod na oběd i večeři. Podávané ideálně s kyselou okurkou a podle chuti posypané nastrouhaným tvrdým sýrem. Potřebný čas: 90 minut Počet porcí: 4 Ingredience na vepřové rizoto 400 g vepřového masa (např. kotlety)
Květák na mozeček
Jeden z klasických receptů, jak připravit květák. Například na rychlou a lehkou večeři je květák na mozeček jako stvořený. Udělejte si ho třeba právě dnes. Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 4 Ingredience na květák na mozeček 1 středně velký
Sýrová omáčka
Tato sýrová omáčka se skvěle hodí například ke kuřecímu masu, ale i brokolici. Snadno můžeme nahradit čedar například nivou. Záleží jen na naší chuti. Potřebný čas: 15 minut Počet porcí: 2 Ingredience na sýrovou omáčku 20 g másla 20 g
Rýžová kaše
Rýžová kaše se hodí nejen na sladký oběd nebo večeři, ale také jako dobrá snídaně nebo svačina za tepla i za studena. Posypat ji můžeme kakaem či skořicí. Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 2 Ingredience na rýžovou kaši 120
Jahodové knedlíky
Nejlepší jsou ideálně z čerstvých jahod, tak příliš neváhejte a využijte jejich sezóny. Kynuté jahodové knedlíky posypané tvarohem a cukrem nemají chybu. Potřebný čas: 90 minut Počet porcí: 4 Ingredience na jahodové knedlíky 20 g droždí 1 lžíce cukru krupice
Vepřové kotlety na žampionech
Připravte si tyto chutné vepřové kotlety na žampionech s rýží nebo bramborami. Snadný recept pro všechny, kdo rád chuť a vůni žampionů. Potřebný čas: 50 minut Počet porcí: 4 Ingredience na vepřové kotlety 4 vepřové kotlety 2 lžíce oleje 1
Hovězí stroganov
Tradiční jídlo z ruské kuchyně, jehož název je odvozen od kupecké rodiny z Novgorodu. Hovězí stroganov je výborný nejen ze svíčkové, ale i plece či roštěné. Potřebný čas: 30 minut Počet porcí: 4 Ingredience na stroganov 500 g hovězí svíčkové